VAUVAHIERONTA

Vauvahieronta

Vauvahieronta auttaa vatsakipuihin, poistaa lihasjännitystä ja parantaa unen laatua. Vauva myös nauttii hieronnasta, sillä se tuo lapselle läheisyyttä ja lohtua.

Kosketus auttaa vauvaa hahmottamaan itsensä. Vauva oppii kosketuksen avulla ymmärtämään oman kehonsa rajat ja erottamaan jäseniä toisistaan. Näin hieronta tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä.
Vauvat kärsivät usein vatsavaivoista. Vanhemmat voivat lievittää kipuja vauvahieronnan avulla. Kun vauvan mahaa hierotaan, poistuu kipua aiheuttavia kuplia suolesta.

Makaaminen taas saattaa aiheuttaa vauvoille erilaisia lihasjännityksiä. Vauvahieronta on yksi tapa lievittää näitä kipuja.
Vauvahieronta on aikuisen ja lapsen välinen leikki. Se lisää vauvan ja aikuisen välistä vuorovaikutusta ja lujittaa vanhemman suhdetta lapseen. Vauvalle hieronta tuo läheisyyttä ja lohtua. Vauvan unen laatu voi myös parantua, kun vauva oppii rentoutumaan hieronnan avulla.

Kun äiti imettää, ei isälle jää paljoakaan tekemistä pienen lapsen kanssa. Vauvahieronta on yksi vauvanhoidon alue, jonka isä voi ottaa hoitaakseen. Näin myös isä pääsee tutustumaan aikaisessa vaiheessa lapseensa.

 

Comments are closed.